Håkan Ottosson Auktionsförrättare
 
 
 


Stjarneborg


Vi är väldigt stolta och glada över Stjärneborg, som sedan 2005 fungerar som vår auktionsgård.

Tidigare arrenderade vi Aspegården i Löberöd, vilken för väldigt många var en välkänd auktionsplats. Det var inte aktuellt att förlänga arrendet så vi var i kontakt bland andra med Hörby kommun för att titta på olika alternativa  auktionsplatser. I samma veva blev vi kontaktade av Nils Björkman på Nigri AB, dåvarande ägare till Skånegården i Hörby. Björkman funderade på att sälja Skånegården och undrade om vi var intresserade. Vi kände direkt att vi inte kunde hitta ett mer lämpligt ställe för våra auktioner! Hörby, en riktig lantbruksort, och dessutom det fantastiska läget – mitt i Skåne!

Historien om anläggningen börjar i slutet av 1980-talet då JUF och 4H började bygga Hörby Arena; först traktorpullingbanan och därefter Skånegården som den ju ursprungligen kallades. Skånegården användes för utställningar, musikevenemang, dansaftnar, samlarmässor, ost- och potatismässor, loppmarknader, turistarrangemang och privata tillställningar. Allt eftersom tiden gick kom dock gården att stå tom och oanvänd. År 2003, behövdes anläggningen renoveras och då beslutade ägaren, Hörby kommuns Industrifastighets AB, att sälja fastigheten till Nigri AB. I januari 2005 köpte vi fastigheten och första auktionen arrangerades här lördagen den 2 april 2005. Namnet Stjärneborg tog vi efter fastighetsbeteckningen som var just Hörby – Stjärneborg.



  Nyhetsbrev Vill du ha auktionsinformation?
 


Nyheter
Nya auktioner & anmälan till Stjärneborg
Nu har vi lagt ut nya auktioner för våren 2019! Fler är på gång och om du funderar på egen auktion - välkommen att hör... Läs mer




Kommande auktioner Genomförda auktioner